یا میثم تمار

  • خانه 
  • تماس  
  • ورود 

روز قدس در کلام مقام معظم رهبری

10 تیر 1395 توسط یازهرا

 

رهبر معظم انقلاب حضرت آية الله خامنه اى ، كه مسأله فلسطين را يكى از مشكلات اساسى و عمدهء جهان اسلام مى دانند و نسبت به آن اهميت فراوانى قائلند، در اين رابطه در نماز جمعه تهران به مناسبت فرار رسيدن روز قدس فرمودند:
<امروز دو مشكل عمده در جهان اسلام را، كه به ملتهاى اسلامى مربوط است ، در اين خطبه مورد توجه قرارمى دهيم :
مسألهء اول آن مشكل قديمى و زخم كهنه فلسطين است كه به وسيلهء صهيونيست ها و ايادى استكبار به وجودآمد و همچنان به وسيلهء دست هاى استكبار جهانى اين زخم در پيكرهء نظام ، جامعه اسلامى و جهان اسلام ، روز به روز به روز عميق تر شده است . حوادث اخير خليج فارس موجب شد دنياى اسلامى اندكى از حوادث فلسطين غفلت كند، اين غفلت صيهونيست ها را تشويق كرد كه از فرصت استفاده كنند و فشار را بر مردم فلسطين بيشتركنند اولاً سيل مهاجرت بيگانگان از كشورهاى مختلف به سوى سرزمين مقدس و اسلامى فلسطين ، سرازيرشود. بلاى بزرگ اين است كه دولتها و ملتهاى اسلامى غافل شدند اگر چه (مردم ) غافل هم نمى شدند بسيارى از دولتها، شايد هيچ احساس وظيفه نمى كردند. ثانياً اين مبارزين مخلص و صادق فلسطينى ، اين مسلمانان مظلوم غريب كه انتفاضه فلسطينى را در سه سال اخير به وجود آورده اند در خانه شان زير سخت ترين فشارهاقرار گرفتند. شب و روزى نيست كه ضربتى به پيكر جامعهء اسلامى از راه فشار بر اين مسلمانان مظلوم واردنشود. البته مبارزه ادامه دارد. آنچه مهم است اين است كه دنياى اسلام از مسألهء فلسطين بايد غفلت نكند وملتها مسألهء فلسطين را از ياد نبرند. آمريكا، استكبار و پشتيبانان هميشگى صيهونيستها خواسته اند به مسلمين تحميل كنند كه مسألهء فلسطين را فراموش كنند ولى ملت اسلام و ملت ايران نبايد بگذارد مسألهء فلسطين فراموش شود.
روز قدس ، روزى است كه يادآور يكى از ابتكارهاى امام راحل عظيم الشأن ماست . اين روز را دنياى اسلام بايد گرامى بدارد. توده هاى مسلمان نگذارند كه بعضى از دولتهاى خود فروخته در فضاى آرام و سكوت مصنوعى كه به وجود آورده اند فلسطين را ذره ذره و لحظه به لحظه ذوب كنند و قضيه را به دست فراموشى بسپارند.
خيانت دولتهايى كه با رژيم غاصب ساختند و فلسطينيها را قربانى كردند، نبايد از ياد برد و فراموش بشود.اين يك قضيه كوچكى نيست ، بيش از چهل سال است كه ملت اسلام نام فلسطين را مى آورد.
مسلمين ، متفكرين اسلامى ، نويسندگان و سياستمداران ، هزاران بار گفته اند و هزارها نفر در اين راه شهيدشده اند. مگر مى شود پاره تن جهان اسلامى را در اختيار دشمنان گذاشت كه او را تصرف كنند و ملتى را از خانه خودش بيرون كنند! مگر چنين چيزى مى شود؟ مگر اسلام اجازه مى دهد؟ مگر ملتهاى اسلامى اجازه مى دهند؟
در فضاى عالم ، اين جو آمادگى ، حضور، انتظار و طلب كارى نسبت به فلسطين بايد روز به روز بيشتر شود.در داخل فلسطين هم بايد اين شعلهء مقدس روز به روز برافروخته شود. آن جوآنها آن زنان و مردان و جوانان وآن فداكارانى كه در داخل فلسطين با رژيم غاصب مبارزه مى كنند، بايد بدانند نقطهء اصلى همان جايى است كه آنها بر روى آن انگشت گذاشتند، اين ، آنجايى است كه دشمن در آنجا شكست خواهد خورد. اينكه سازمانها درخارج از مرزهاى فلسطين پشت ميهاى مذاكره بنشينند و يا به نام فلسطين در تريبونها خود نمايى كنند، مشكلى را حل نخواهد كرد. پشتيبانى عمومى دنياى اسلام از بيرون و مبارزهء واقعى و محسوس ملت فلسطين در داخل ،اين دو با هم مشكل را حل خواهد كرد و سر دشمن فلسطين را به سنگ خواهد كوبيد. روز قدس را گرامى بداريد و آن را بزرگ بشماريد، البته اگر تبليغات جهانى منعكس نمى كنند، نكنند. آن كسانى كه در زندانهاى فلسطينى هستند به ما گفته اند آنها از شعار و حضور شما و مشت گرده كردهء شما،كه حاكى از نيت و عزم صادقانه شماست ، احساس قوت و قرت كرده و ايستادگى مى كنند. آن كه در پشت ديوار زندان هاى فلسطين اشغالى است ، بايد احساس تنهايى نكند تا بايستد. آن زن و مردى كه در كوچه و خياباانهاى بيت المقدس و نوار غزه وشهرهاى ديگر فلسطين اشغالى مورد تهاجم اراذل و اوباش صهيونيست است بايد احساس كند شما از آنهاحمايت مى كنيد، تا بتواند مقاومت كند. دولتها هم البته تكاليفى دارند، دولت جمهورى اسلامى هم وظايفى دارد، به اين وظايف عمل مى كنند و باز هم خواهند كرد. مسألهء ملى و عمومى و مردمى نقش خاص خود رادارد كه بايد در جاى خود انجام بگيرد>.
اميد آنكه اين روز جهانى ، تمام مسلمانان جهان را در صف واحد قرار داده و آرزوى ديرين امام راحل (ره ) براى رهايى قدس ، به زودى عملى گردد .

 3 نظر

قدس در کلام امام خمینی (ره)

10 تیر 1395 توسط یازهرا




قدس ، قبله نخستين و حرم دوم مسلمانان جهان ، سرزمين اصلى و وطن ميليون ها آوارهء مسلمان فلسطينى است كه استكبار جهانى توسط صهيونيسم جنايتكار، از سال 1948آن سرزمين را از دست ساكنانش خارج ساخت و تحت سلطهء نيروهاى اشغالگر قدس قرارداد. اين توطئه از همان اولين سال هاى اجرا، با مقاومت مردم مسلمان فلسطين و اعتراض مسلمانان و انسان هاى آزاده و بيدار دل جهان مواجه شد و به شكل مبارزات پيگير وسياسى ـ نظامى ، چهره خود را نشان داد. ملت بزرگوار و مسلمان ايران نيز پس از پيروزى انقلاب شكوهمنداسلامى مسألهء آزاد سازى فلسطين از چنگال غاصبان قدس را سرلوحهء آرمان هايش قرارداده و همه ساله روزقدس را به روز فرياد كشيده بر سر ستمكاران تاريخ تبديل كرده است .
پس از پيروزى انقلاب اسلامى ، امام امت در اولين فرصت روزى را براى نجات قدس از چنگال صيهونيستهاى جنايتكار، به عنوان روز قدس تعيين نمودند و پيامى كه به همين مناسبت صادر نمودند،فرمودند:

بسم الله الرحمن الرحيم

من طى ساليان دراز، خطر اسرائيل غاصب را گوشزد مسلمين نمودم كه اكنون ، اين روزها به حملات وحشيانهء خود به برادران و خواهران فلسطينى شدت بخشيده است و به ويژه در جنوب لبنان به قصد نابودى مبارزان فلسطينى پياپى خانه و كاشانه ايشان را بمباران مى كند.
من از عموم مسلمانان جهان و دولت هاى اسلامى مى خواهم كه براى كوتاه كردن دست اين غاصب وپشتيبانان آن ، به هم بپيوندند; و جميع مسلمانان جهان را دعوت مى كنم آخرين جمعهء ماه مبارك رمضان را كه ازايام قدر است و مى تواند تعيين كنندهء سرنوشت مردم فلسطين نيز باشد، به عنوان ” روز قدس ” انتخاب و طى مراسمى همبستگى بين المللى مسلمانان را در حمايت از حقوق قانونى مردم مسلمان فلسطين اعلام نمايند ازخداوند متعال پيروى مسلمانان را بر اهل كفر خواستارم .

والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته

روح الله الموسوي الخميني

 3 نظر

آخرین فرصت ...

08 تیر 1395 توسط یازهرا

 2 نظر

مظلومیت حضرت علی (ع) در مورد مخفی بودن قبرش

08 تیر 1395 توسط یازهرا

در مظلومیت آن حضرت همین بس که وصیت فرمود قبر اورا از مسلمانان مخفی دارند، مبادا خوارج پرده حرمت بدرند، با آنکه او امیر مومنان وپیشقدم ترین آنان در اسلام بود . قبر ایشان مخفی بود تا زمان هارون عباسی که موضع قبر آشکار گشت و داستان آن به شرح ذیل می باشد :

 شیخ مفید روایت می کند که عبدالله بن حازم گفت : روزی با هارون برای شکار از کوفه بیرون رفتیم ودر پشت کوفه به غریین رسیدیم . در آنجا آهوانی را دیدیم و برای شکار آنها سگ های شکاری و بازها را به سوی  آنها رها نمودیم . آنها ساعتی دنبال آهوان دویدند ، اما نتوانستند  کاری کنند و آهوان به تپه ای که در آنجا بود پناه برده و بالای آن ایستادند. ما دیدیم که بازها به کنار تپه فرود آمدند و سگ ها نیز برگشتند . هارون از این حادثه تعجب کرد .چون آهوان از تپه فرود آمدند ،دوباره بازها به سوی آنها پرواز کرده وسگ ها هم به طرف آنها دویدند. آهوان مجددا به فراز تپه رفته و بازها و سگ ها نیز باز گشتند . این واقعه سه بار تکرار شد ! هارون گفت : زود بروید وهرکه را در این حوالی پیدا کردید نزد من بیاورید . ما رفتیم و پیرمردی از قبیله بنی اسد را پیدا کردیم و اورا نزد هارون آوردیم. هارون گفت: اگر امانم دهی تورا از آن آگاه سازم هارون گفت :من با خدا عهد می کنم که تورا از مکانت بیرون نکنم و به تو آزار نرسانم. شیخ گفت : پدرم از پدارنش به من خبر داده است که قبر علی بن ابیطالب(ع)در این تپه است و خدای تعالی آن را حرم امن قرارداده است . چیزی آنجا پناهنده نشود جز این که ایمن گردد. هارون که این راشنید پیاده شد و آبی خواست ووضوء گرفت و نزد آن تپه نماز خواد وخود را به خاک آن مالید و گریست و سپس به کوفه بازگشتیم .1

محمد رضا طباطبایی نسب، نگین آفرینش ،ص293

 3 نظر

سفارش حضرت علی (ع) در مورد مخفی بودن قبر

06 تیر 1395 توسط یازهرا

 

حضرت علی (ع) دشمنان بسیار داشت ،از جمله آنهاخوارج ،معاویه  و طرفدارانش بودند. عداوت وکینه توزی آنها درحدی بود که قبر مطهر حضرت از دست برد نبش واهانت آنها محفوظ نبود . از این رو حضرت علی (ع) در وصیت خود به فرزندانش فرمود :«مرا شبانه به خاک بسپارید» ودر دفن او تنها چهارنفر یعنی حسن ،حسین ،محمد حنیفه و عبدالله بن جعفر (شوهر زینب) حاضر بودند.

 امیرمومنان علی (ع) به فرزندش حسن فرمود :« برای من چهار قبر در چهار محل دفن کن :1-در مسجد کوفه2-در رحبه (صحن مسجد یا میدان کوفه)3-در سرزمین نجف4- درخانه«جعده بن هبیره» »،منظور آن حضرت از این وصیت این بود که کسی از قبر او اطلاع نیابد.

آن بزرگوار در اواخر شب 21ماه رمضان سال 40هجری به لقای الهی پیوست و قبل از طلوع فجر همان شب ،به خاک سپرده شد.1

1. محمد رضا طباطبایی نسب ،نگین آفرینش ،ص310

 1 نظر

ماجرای ضربت خوردن حضرت علی (ع)

05 تیر 1395 توسط یازهرا

 



گروهی از فراریان خوارج ، در مذاکره محرمانه خود در مکه به این نتیجه رسیدند که سه نفر باید اعدام گردند :«معاویه ،علی (ع) و عمر وعاص »

سه نفر ازآنها خود را برای اجرای این کار آماده ساختند ابن ملجم داوطلب کشتن حضرت علی (ع) شد . او بی آنکه مقصود خود را به کسی بگوید ،وارد کوفه شد ودر کوفه با هم فکران خود ، محرمانه تماس گرفت . سرانجام زنی به نام «قطام» و دو مرد به نام های «وردان»و«شبیب» همدست شدند تا سحرگاهان شب 19 ماه مبارک رمضان ، در مسجد کوفه در محراب عبادت با شمشیر به آن حضرت حمله کرده و او را بکشند. قطام شمشیرهای را که زهر آلود کرده بود ،به دست آنها داد. آنها جریان را به اشعث بن قیس نیز گفته بودند. اشعث نیز با آنها هم رای بود وبرای کمک به آنها به مسجد آمده بود .

 در روایت مشهور آمده :آن حضرت ،سحرگاه طبق معمول به مسجد آمد . بالای بام رفت و هنگام سپیده سحراذان گفت. سپس از بام پایین آمد و به محراب رفت و مشغول نافله صبح شد .وقتی خواست سر از سجده رکعت اول بردارد، ابن ملجم از تاریکی استفاده کرد وخود را کنار محراب رسانید. وآن چنان برفرق همایون آن حضرت شمشیر زد وکه فرق آن بزرگوار تانزدیک پیشانیش شکافته شد . در آن نگام فرمود :«بسم اله و بالله علی مله رسوالله،فزت ورب الکعبه ؛ به نام خدا وبرای خدا و بر دین رسول خدا ،به خدای کعبه سوگند که رستگار شدم »سپس مقداری از خاک محراب را برداشت و روی زخم سرش پاشید و این آیه را خواند:

«منها خلقناکم وفیها نعیدکم و منها نخرجکم تاره اخری ؛ماشمارا از آن آفریدیم و در آن باز می گردانیم و بار دیگر شما را از آن خارج می کنیم»1

به این ترتیب امام بزرگوار غرق در خون شد و یاران آمدند و آن حضرت را به خانه بردند ودر بستر شهادت قرار گرفت .

نکته قابل توجه اینکه حضرت در هیچ یک از کارهای بزرگ خود مانند فتوحات و…. نگفت :«فزت ورب الکعبه »ولی در ایجا ندای شهادت وخشنودی خدا وعاقبت به خیری به گوش جانرسید فرمود: به خدای کعبه که رستگار شدم .2

1.سوره طه ،آیه55.

2. سید محمد رضا طباطبایی نسب ،نگین آفرینش ،ص299.

 نظر دهید »

وصیت امام علی (علیه السلام) به امام حسن وامام حسین(علیه السلام) در آستانه شهادت

04 تیر 1395 توسط یازهرا

 

شما را به تقوای الهی سفارش می نمایم ، واینکه دنیا را مجویید گرچه دنیا شما را بجوید ، و بر آنچه از دنیااز دستتان رفته تاسف نباشید . حق بگویید ، وبرای ثواب الهی بکوشید . دشمن ستمگر و یارستمدیده باشید.

 شما و فرزندانم وهمه خاندانم و هر که این وصیتم به او می رسد را به تقوای الهی ونظم در زندگی و اصلاح بین مردم سفارش می کنم چرا که از جد شما  شنیدم می فرمود :« اصلاح بین ذات البین از عموم نماز و روزه بهتر است ».

 خدا را خدارا درباره یتیمان ، آنان را گاهی سیر و گاهی گرسنه مگذارید،مبادا که  در کنار شما تباه شوند.

  خدارا خدار در رابطه با همسایگان که مورد سفارش پیامبر شمایند پیوسته به آنان سفارش داشت تا جایی که گمان بردم  میراث برایشان خواهد ساخت !

خدارا خدارا درباره قرآن ،نیاید که دیگران در عمل به آن از شما پیشی جویند.

خداراخدارا درباره نماز که نماز عمود دین شماست .

خداراخدارا درباره خانه پروردگارتان تا وقتی هستید آنجارا خالی مگذارید که اگر خالی شود از کیفر حق مهلت نیابید.

 برشما باد به پیوند باهم و بخشش مال به یک دیگر و بپرهیزید از دوری وقطع رابطه باهم.

 امر به معروف ونهی از منکر را وا مگذارید که بد کارانتان برشما مسلط شوند آن گاه دعا کنید وبه اجابت نرسد.

سپس فرمودند: ای فرزندان عبدالمطلب ، نیابم شما راکه به بهانه کشته شدن من در خون مسلمانان  فروافتید و گویید :امیر الومنین کشته شد ،امیر المومنین کشته شد !

 معلومتان باد که فقط قاتلم باید قصاص شود . ملاحظه نمایید هرگاه من از این ضزبت او از دنیا رفتم تنها او را یک ضربت بزنید وگوش وبینی و اعضای او راقطع مکنید من از رسول خدا (ص)  شنیدم که می فرماید : از مثله کردن دوری کنید هرچند درباره سگ گاز گیرنده باشد.1

1.نهج البلاغه،نامه 47

 نظر دهید »

اهمیت وفضیلت شب قدر

04 تیر 1395 توسط یازهرا

 

شب قدر شب تقدیر

در آیات وآموزه های قرآنی کارکردهایی برای این شب بیان شده است  که افزون بر نشان دادن ارزش واعتبار آن روشن می سازد که چه کارکردها و آثاری برای انسان دارد. تبیین این آثار می تواند انگیزه ای برای گرایش مردمان به این شب باشد کارکردهای که قرآن بیان می کند به گونه ای است که در زندگی بشر اثر مستقیم به جا می گذارد . یکی از آثار این شب که در زندگی بشرتاثیر مهم وسرنوشت سازی دارد ،تقدیر وتعیین سرنوشت است (سوره دخان آیه 4) در این شب است که سرنوشت یک ساله انسان رقم زده می شود. قدر را از روقدر گفته اند که مقدار واندازه هرچیزی در آن شب مشخص ومعلوم می شود . اندازه و مقدار روزی هرکس  وسیر تحولات زندگی وی در این شب رقم می خورد .

هنگامی که همه فرشتگان با نماینده خاص و سر پرست بزرگ خود در زمین مستقر می شوند، هریک از  آنان به مسایل و مباحث مرتبط با انسان و هستی می پردازند و از آن جایی که برای هر انسانی دست کم دو فرشته رقیب وعتید و فرشتگان نگهبان و محافظ می باشد  آنان به  مسایل او رسیدگی می کنند . از این رو ست که دعا ومناجات و ایجاد ارتباط با جهان بالا در این شب ، بسیار آسان است . حضور همه فرشتگان در زمین این امکان را می بخشد تا انسان در حالت معنوی خاصی قرار گیرد و بتواند ارتباط معنایی ومعنوی خوبی را با خدا برقرار کند . بنابراین امکان ارتباط بسیار خوب و نزدیک با سرپرستان امور انسانی که در تعابیر عرفانی از آنان به رب النوع ودر آیات قرآنی مقسمات امر و مانند آن یاد می شود بهترین فرصتی است که انسان می تواند خود را بسازد و از این شب بهترین بهره را ببرد .1

1. راه قرآن،ص81

 

 نظر دهید »

خدایا تطهیرم کن!

24 خرداد 1395 توسط یازهرا

 نظر دهید »

اثر دعاهای ماه رمضان

24 خرداد 1395 توسط یازهرا

 

در ماه  رمضان ،هم باید به خودمان برسیم ،هم باید به مردم  برسیم . ضمنا بدانیم که اگر به خودمان نرسیم ،به مردم هم نمی شود رسید . این دعاهای ماه رمضان ،این روزه ی ماه رمضان ،این مناجاتها ،این تضرعها ،این اذکار ،این نوافل در ماه رمضان ، همه برای این است مه ماه خودمان را اول کمی نوارنی کنیم. اگر نورانی شدیم ، که نمی توانیم دیگران رانورانی کنیم. هرچه هم بگوییم ،زیادی خواهدبود،مضر خواهد بود ومفید واقع نخواهد شد .

 نظر دهید »

توجه به اسغفار در ماه رمضان در کلام رهبری

24 خرداد 1395 توسط یازهرا

 

با ورود به ماه مبارک رمضان که ماه رحمت و مغفرت الهی است ، ماهم از کاستی ها و کجیها و زشتیها و بدیها در درون ووجود خودمان رو برگردانیم ، یعنی استغفار کنیم. استغفار و توبه ،یعنی برگشتن به خدا ،یعنی پشت کردن به بدیها ، یعنی همین ایجاد تحول. « وان استغفروا ربکم ثم توبوا الیه یمتعکم متاعا حسنا الی اجل مسمی ویوت کل ذی فضل فضله؛ استغفار و برگشتن به خدا و اصلاح درونی وجود خود ما، موجب خواهد شد که خدای متعال فضل ورحمت و برکت وقوت وعزت خود را بیش از پیش بر ما نازل کند . همه ی قشرها ،چه امثال من وکسانی که مسئولیتی دارند- که ما بیش از دیگران باید به خودمان برگردیم ودر خود تجدید نظر کنیم  و حاکمیت هوی وهوس را در وجود خویش از بین ببریم - وچه آحاد مردم ،به این برگشت و اصلاح نیاز دارند.1

 

1. مقام معظم رهبری

 نظر دهید »

واعظ خود باشیم !

24 خرداد 1395 توسط یازهرا

در حلول ماه مبارک رمضان ،بعد از هر نماز ،مستحب است دعایی خوانده شود که در آن ، این طور به پروردگار عرضه شده است :«اللهم اصلح کل فاسد من امور المسلمین … اللهم سد فقرنا بغناک . اللهم غیر سوحالنا بحسن حالک؛پروردگارا! بدی احوال مارا به نیکویی حال ولطف وفضل خود ترمیم واصلاح کن. این را از خدا خواسته ایم. این، به دست خود من وشما هم هست . باید مراقبت کنیم . باید در طول یازده ماه قبل از ماه رمضان ، خود را آماده کنیم. اگر با آمادگی لازم ،وارد ماه رمضان شویم ،از ضیافت الهی بهره ی بیشتری خواهیم برد وبرای سال آینده ،یک درجه و یک سطح و یک کلاس بالاتر خواهیم رفت . آن وقت ،هم در نفس و قلب خود وهم در محیط زندگی اجتماعی ،آنچه شما راخشنود وراضی می کند،مشاهده خواهید کرد . اساس برنامه ی تربیتی وهمه ی برنامه های زندگی  در اسلام ،همین موارداست .هرکسی باید واعظ خود باشد ،خود را مراقبت کند ،از تخطی خود مانع شود،امر به معروف ونهی از منکر هم بکند ،که آن امر خود امر به معروف ونهی از منکر و موعظه کردن خود ،بر امر ونهی و موعظه ی دیگران مقدم است .1

 

مقام معظم رهبری ،خطبه های نماز عید سعید فطر

 نظر دهید »

برای شبهای قدر برنامه ریزی کنیم

21 خرداد 1395 توسط یازهرا

  شهید مطهری می فرماید : شمادر این ماه به میهمانی خدا خوانده شده اید ؛ در این ماه خدا میزبان است  و شما میهمان .  پس به این مقیاس بفهمید چقدر درهای رحمت الهی در این ماه باز است ! می دانید در رابطه میزبان ومیهمان، این میزبان است که شان مهمان را گرامی می دارد. هر کسی وقتی مهمان یک آدم کریم شد، به دلیل اینکه میهمان است، میزبان او را گرامی می داردو فقط کوشش کنید  که لااقل بتوانید به صورت یک میهمان برسر سفره این میزبان وارد بشوید.

 اوج معنویت  ماه مبارک رمضان، شبهای قدر است . ما باید در طول این بیست روز لااقل کاری کرده باشیم که در این ایام ولیلی قدر(نوزدهم،بیست ویکم و بیست وسوم) بتوانیم به صورت یک میهمان بر سفره این میزبان وارد شویم. این روزه گرفتنها ،این - به خیال خودمان-زنجیر بر نفس اماره زدنها،با طبیعت مبارزه کردنها ،روحانیت را بر طبیعت غلبه دادن ،ذکر خدا زیاد کردن،دعای زیاد خواندن،قرآن زیاد تلاوت کردن،در یاد خدا زیاد بودن اینها همه آمادگی است برای اینکه در این شبهای احیاءبتوانیم مانند یک میهمان برسر سفره رحمت خالق خودمان وارد بشویم و در این ضیافت شرکت کنیم . توبه ،انابه واستغفار کنیم . از خدای متعال رحمت و سعادت بخواهیم ، برای خودمان برای برادران مومن و برای جامعه اسلامی. اصلاح نفس خودمان را بخواهیم. اصلا عبادت برای نورانیت است .ما عبادت می کنیم برای اینکه به وسیله عبادت و  به یاد خدا بودن و غیر خدا  را فراموش کردن ، از این ظلمتها ،کدورتها و تیرگی ها بیرون بیاییم و قلب ما به نور الهی منور شود. خداوند متعال در شب قدر، به وسیله فرود آمدن فرشتگان ،استجابت دعا ،لطافت روح و دوری از دوزخ مومنان را پذیرایی می کند . 1

 

1. ماهنامه مبلغان ،ش 143،ص134

 نظر دهید »

چرا امام علی (ع)با علم به شهادت به مسجد رفتند ؟

21 خرداد 1395 توسط یازهرا

 

چرا امام علی (ع)با علم به شهادت به مسجد رفتند ؟

 با توجه به این نکته که علوم انبیاء و امامان (عیهم السلام) لدنی (غیبی) است وعلم غیبی اعطای خداوند است، نه ذاتی آنان :

اولا این که تکلیف آنان براساس علوم عادی رقم می خورد ،نه علوم غیبی.

ثانیا  این علم شانی است ،نه فعلی هرگاه می خواستند و خداوند هم موافقت می کرد، می دانستند.

ثالثاچون علم غیبی به واقع عینی وحتمی علق می گیرد، نمی توان به وسیله آن واقع را تغییر داد.

رابعا بر اثروصول به قرب و رضا و فنای الهی ،وظایف خاصی داشتند و مامور بودند به آن عمل نمایند،هرچند انسانهای عادی چنین وظایفی ندارند.1

 

1. ماهنامه مبلغان ،ش143،ص213.

 

 نظر دهید »

عوامل سقوط روزه

21 خرداد 1395 توسط یازهرا

عوامل سقوط روزه

1. غیبت

پیامبر اکرم می فرماید :« کسی که  از برادر مسلمان خویش غیبت نماید روزه اش باطل می شود .»

2. نگاه به نامحرم

3. آزار به همسر

پیامبر اکرم می فرماید :« هر کس همسرش را با زبان بیازار ، خداوند کار نیک وعدالت وی را نپذیرد ، جز آنکه شوهرش را از خود راضی نماید ، گرچه او همه روز ها را روزه و شب ها را در نماز به سر ببرد  و بنوگانی را در راه خدا آزاد نماید و…»

4.اذیت پدر ومادر

امام جعفر صادق (ع) می فرماید :« کسی که برپیشوای خود عصیان ورزد روزه اش مقبول نیست وعبدی که از مولایش گریزان باشد روزه اش پذیرفته نیست وفرزندی که عاق والدین باشد ،روزه اش مقبول نیست.»

5. دروغ

6. فحاشی

پیامبر اکرم می فرماید :« هیچ روزه داری نیست که فحاشی کند در برابر فاحشی دیگران ،جز اینکه بگوید :«درود بر شما » من روزه دار هستم  و برعکس تو ،از ناسزا گفتن خوداری می کنم و آن دشنام تو برای من نیست جز آنکه خدا می گوید :«بنده ام به روزه پناه یرد وازناسزا گفتن لب فرو بست من هم او را در برابر جهنم پناه می دهم .1

 

1 سید محمد رضا طباطبایی نسب، پرتویی از رمضان ،ص57.

 

 نظر دهید »

وظیفه مسلمانان در ماه مبارک رمضان از دیدگاه رسول خدا (ص)

21 خرداد 1395 توسط یازهرا

 

رسول خدا (ص)به مردم سفارش می کردند:«با نیت های خالص و دل های پاک از خدا بخواهید  که شمارا در این ماه به روزه داری و خواندن قرآن کریم موفق گرداند. به درستی که شقی ودور از سعادت ، کسی است که در این ماه بزرگ از آمرزش الهی محروم  ماند .با گرسنگی وتشنگی خود در این ماه ،گرسنگی و تشنگی روز قیامت را به یاد آورید. وبه فقیران و در ماندگان رسیدگی کنید وبه بزرگان خود احترام نموده و بر کودکان خودمهربانی نمایید و با خویشانخود به صله رحم بپردازید وزبانتان را از گفتار بیهوده نگاه دارید »1


1.بحارالانوار ،ج96،ص356.

 نظر دهید »

دعوت نامه ای برا چله گرفتن !

17 خرداد 1395 توسط یازهرا

 

سلام خواهرای گلم من تصمیم گرفتم که تو این ماه  وبعد از اون به مدت چهل روز برای  سلامتی و ظهور آقا چله زیارت عاشورا بگیرم  و دوست دارم که این چله با چهل نفر از شما عزیزان  باشه تا یه چله چهل نفره برا آقا بگیریم  حالا هرکسی که دوست داره تو این چله شرکت کنه بسم الله……

فقط توقسمت ارسال نظراطلاع بدید تا بدونم چهل نفر شدیم یا نه  .یا زهرا .

 نظر دهید »

ماه خدا در کلام رهبری

17 خرداد 1395 توسط یازهرا

 نظر دهید »

آداب حضور در ضیافت الهی

17 خرداد 1395 توسط یازهرا

 

 

در زندگی دنیا اگر روزی ،انسان به مهمانی دعوت شود دعوت شدگان با توجه به مقام وموقعیت صاحب خانه و میزبان و با در نظرداشتن میهمانان دیگر ،خود را برای شرکت در میهمانی آماده می کنند. اگر صاحب خانه ومیزبان،شخصیت معتبر اجتماعی داشته باشد ،میهمانان با وقار ، هئیت وهیبت خاصی وارد مجلس شده و در طول جلسه وجریان میهمانی نیز با توجه به شخصیت میزبان و بزرگان دیگری که در جلسه حضور دارند ، در نشست وبرخاست ،غذا خوردن وصحبت کردن ، دقت به خرج می دهند تا با حرکات اضافی ،صحبت های بی مورد و… باعث مضحکه دیگران قرار نگیرند .

حال سوال این است که در ضیافت و میهمانی بی سابقه ،مجلل وپرشکوه  ماه مبارک رمضان ،میهمانان با چه شرایطی وارد این بزم الهی شوند وچه ویژگی هایی را بایدرعایت کنند تا بتوانند استفاده ولذت کافی برده ،نتیجه مورد انتظار را به دست آوردند؟

 پیامبر (ص) خطاب به جابر می فرماید :«ای جابر !در ماه رمضان  ،هر کسی روز آن را روزه بدارد و جزئی از شبش را به عبادت بپردازد وشکم و شرمگاه خویش را پاک نگه دارد ،و زبانش را حفظ کند،همان طوری که از این ماه خارج می شود از گناهان خویش خارج می شود. جابر عرض کرد : ای رسول خدا ! این حدیث چه زیباست !رسول خدا فرمود: و رعایت شروط آن چه سخت !»

در حدیث دیگری می خوانیم که می فرمایند :«هرگاه روزه گرفتی ،باید گوش وچشم و مو وپوستت نیز روزه  داشته باشد . آن حضرت اعضای دیگری را نیز برشمرد  و فرمود :«روزی که روزه داری با روزی که روزه نداری یکسان نباشد »

  جای تاسف خواهد بود که انسان در روزهای گرم ونسبتا بلند تابستان ،از خوردن ، آشامیدن واموری که روزه را باطل می نماید خودداری کند ولی با چشم چرانی ،نگاه کردن به مناظر شهوت انگیز ،رعایت نکردن حجاب وپوشش اسلامی ، دروغ ،غیبت،تهمت ،گوشش دادن به موسیقی ، آزار و اذیت دیگران،عدم صداقت در معاملات و….. آثار ارزشمند عبادت وروزه داری را به کلی نابود سازد ویا به حداقل رساند و مشمول کلام پیامبر (ص) شود که می فرماید :«بسا روزه داری که بهره اش از روزه ،گرسنگی و تشنگی است و بساشب زنده داری که بهره او از عبادت شبانه اش فقط بی خوابی  است

 نظر دهید »

برای درک بهتر ماه رمضان

16 خرداد 1395 توسط یازهرا

 نظر دهید »

متن با ترجمه دعای افتتاح

16 خرداد 1395 توسط یازهرا

 

دعای افتتاح

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ

به نام خداوند بخشنده مهربان

اَللّهُمَّ اِنّى اَفْتَتِحُ الثَّنآءَ بِحَمْدِکَ وَ اَنْتَ مُسَدِّدٌ لِلصَّوابِ بِمَّنِکَ وَ اَیْقَنْتُ اَنَّکَ اَنْتَ

خدایا من ستایش را به وسیله حمد تو مى گشایم و تویى که به نعمت بخشى خود بندگان را به درستى وادارى و یقین دارم که براستى تو

اَرْحَمُ الرّاحِمینَ فى مَوْضِعِ الْعَفْوِ وَالرَّحْمَهِ وَ اَشَدُّ الْمُعاقِبینَ فى

مهربانترین مهربانانى اما در جاى گذشت و مهربانى ولى سخت ترین کیفرکننده اى در

مَوْضِعِ النَّکالِ وَالنَّقِمَهِ وَ اَعْظَمُ الْمُتَجَبِّرینَ فى مَوْضِعِ الْکِبْریآءِ

جاى شکنجه و انتقام و بزرگترین جبارانى در جاى بزرگى و

وَالْعَظَمَهِ اَللّهُمَّ اَذِنْتَ لى فى دُعآئِکَ وَ مَسْئَلَتِکَ فَاسْمَعْ یا سَمیعُ

عظمت خدایا تو به من اجازه دادى در این که بخوانمت و از تو درخواست کنم پس اى خداى شنوا

مِدْحَتى وَ اَجِبْ یا رَحیمُ دَعْوَتى وَ اَقِلْ یا غَفُورُ عَثْرَتى فَکَمْ یا

مدح و ثنایم را بشنو و پاسخ ده اى مهربان خواسته ام را و نادیده گیر اى آمرزنده لغزشم را اى

اِلهى مِنْ کُرْبَهٍ قَدْ فَرَّجْتَها وَ هُمُومٍ قَدْ کَشَفْتَها وَ عَثْرَهٍ قَدْ اَقَلْتَها

معبود من چه بسیار گرفتارى که برطرف کردى و چه بسیار اندوه که زدودى و لغزشها که چشم پوشیدى

وَ رَحْمَهٍ قَدْ نَشَرْتَها وَ حَلْقَهِ بَلاَّءٍ قَدْ فَکَکْتَها اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى لَمْ یَتَّخِذْ

و مهر و رحمت که گستردى و زنجیر بلا که از هم باز کردى ستایش خاص خدایى است که نگیرد

صاحِبَهً وَ لا وَلَدا وَ لَمْ یَکُنْ لَهُ شَریکٌ فى الْمُلْکِ وَلَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِىُّ

همسرى و نه فرزندى و نیست برایش شریکى در فرمانروایى و نیست برایش یاورى

مِنَ الذُّلِّ وَ کَبِّرْهُ تَکْبیراً اَلْحَمْدُ لِلّهِ بِجَمیعِ مَحامِدِهِ کُلِّهَا عَلى جَمیعِ

از خوارى و به کمال بزرگى او را یاد کن ستایش خداى را به همه ستودگیهایش یکسر بر همه

نِعَمِهِ کُلِّها اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى لا مُضآدَّ لَهُ فى مُلْکِهِ وَ لا مُنازِعَ لَهُ فى

نعمتهایش یکسر ستایش براى خدایى است که ضد و دشمنى در پادشاهى او و ستیزه جویى در

اَمْرِهِ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى لا شَریکَ لَهُ فى خَلْقِهِ وَ لا شَبیهَ لَهُ فى عَظَمَتِهِ

فرمانش نیست ستایش خدایى را است که شریکى در خلقتش ندارد و شبیهى در عظمت او نیست

اَلْحَمْدُ لِلّهِ الْفاشى فِى الْخَلْقِ اَمْرُهُ وَ حَمْدُهُ الظّاهِرِ بِالْکَرَمِ مَجْدُهُ

ستایش خاص خدایى است که هویدا است در میان خلق کارش و ستایشش و آشکار است به بزرگوارى شوکتش

الْباسِطِ بِالْجُودِ یَدَهُ الَّذى لا تَنْقُصُ خَزآئِنُهُ وَ لا تَزیدُهُ کَثْرَهُ الْعَطآءِ

و گشاده است دستش آنکه نقصان نپذیرد خزینه هایش و نیفزایدش بسیارى عطا

اِلاّ جُوداً وَ کَرَماً اِنَّهُ هُوَ الْعَزیزُ الْوَهّابُ اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ قَلیلاً مِنْ

مگر جود و بزرگوارى براستى که او عزیز و بسیار بخشنده است خدایا از تو خواهم اندکى از

کَثیرٍ مَعَ حاجَهٍ بى اِلَیْهِ عَظیمَهٍ وَ غِناکَ عَنْهُ قَدیمٌ وَ هُوَ عِنْدى کَثیرٌ

بسیار با اینکه نیازمندیم بدان بزرگ است و بى نیازى تو از آن قدیم و ازلى است و آن درخواست پیش من بسیار

وَ هُوَ عَلَیْکَ سَهْلٌ یَسیرٌ اَللّهُمَّ اِنَّ عَفْوَکَ عَنْ ذَنْبى وَ تَجاوُزَکَ عَنْ

ولى در نزد تو اندک و آسان است خدایا براستى گذشت تو از گناهم و چشم پوشیت از

خَطیَّئَتى وَ صَفْحَکَ عَنْ ظُلْمى وَ سَِتْرَکَ عَلى قَبیحِ عَمَلى وَ حِلْمَکَ

خطایم و نادیده گیریت از ستمم و پرده پوشیت بر کار زشتم و بردباریت

عَنْ کَثیرِ جُرْمى عِنْدَ ما کانَ مِنْ خَطایى وَ عَمْدى اَطْمَعَنى فى اَنْ

در برابر جنایت و جرم بسیارم که به خطا یا از روى تعمد کردم مرا به طمع انداخت تا از تو

اَسْئَلَکَ ما لا اَسْتَوْجِبُهُ مِنْکَ الَّذى رَزَقْتَنى مِنْ رَحْمَتِکَ وَ اَرَیْتَنى

درخواست کنم چیزى را که مستحق آن نیستم ، درخواست کنم آنچه را که از رحمتت روزى من کردى و

مَنْ قُدْرَتِکَ وَ عَرَّفْتَنى مِنْ اِجابَتِکَ فَصِرْتُ اَدْعُوکَ آمِناً وَ اَسْئَلُکَ

از قدرتت به من نمایاندى و از اجابت دعایت به من شناساندى و این سبب شد که من از روى اطمینان تو را بخوانم

مِسْتَأنِساً لا خآئِفاً وَ لا وَجِلاً مُدِلاًّ عَلَیْکَ فیما قَصَدْتُ فیهِ اِلَیْکَ

و با تو انس گرفته بدون ترس و واهمه از تو حاجت بخواهم و تازه در مطلوب و مقصود خود با ناز و عشوه به درگاهت آیم

فَاِنْ اَبْطَاَ عَنّى عَتَبْتُ بِجَهْلى عَلَیْکَ وَ لَعَلَّ الَّذى اَبْطَاَ عَنّى هُوَ خَیْرٌ لى

و اگر حاجتم دیر برآید بواسطه نادانیم بر تو اعتراض کنم در صورتى که شاید دیر کردن آن براى من بهتر باشد زیرا

لِعِلْمِکَ بِعاقِبَهِ الاُْمُورِ فَلَمْ اَرَ مَوْلاً کَریماً اَصْبَرَ عَلى عَبْدٍ لَئیمٍ مِنْکَ

تو داناى به سرانجام کارها هستى و از اینرو من ندیدم مولاى بزرگوارى را که بر بنده پست خود شکیباتر از تو باشد

عَلَىَّ یا رَبِّ اِنَّکَ تَدْعُونى فَاُوَلّى عَنْکَ وَ تَتَحَبَّبُ اِلَىَّ فَاَتَبَغَّضُ اِلَیْکَ

بر من اى پروردگارم تو مرا مى خوانى ولى من از تو رومى گردانم و تو به من دوستى مى کنى ولى من با تودشمنى مى کنم و تو

وَ تَتَوَدَّدُ اِلَىَّ فَلا اَقْبَلُ مِنْکَ کَاَنَّ لِىَ التَّطَوُّلَ عَلَیْکَ فَلَمْ یَمْنَعْکَ ذلِکَ

به من محبت کنى و من نپذیرم گویا من منتى بر تو دارم و باز این احوال بازندارد تو را از

مِنَ الرَّحْمَهِ لى وَالاِْحْسانِ اِلَىَّ وَالتَّفَضُّلِ عَلَىَّ بِجُودِکَ وَکَرَمِکَ

مهر به من و و احسان بر من و بزرگواریت نسبت به من از روى بخشندگى و بزرگواریت

فَارْحَمَ عَبْدَکَ الْجاهِلَ وَجُدْ عَلَیْهِ بِفَضْلِ اِحْسانِکَ اِنَّکَ جَوادٌ کَریمٌ

پس بر بنده نادانت رحم کن و از زیادى احسانت بر او ببخش که براستى تو بخشنده و بزرگوارى

اَلْحَمْدُ لِلّهِ مالِکِ الْمُلْکِ مُجْرِى الْفُلْکِ مُسَخِّرِ الرِّیاحِ فالِقِ الاِْصْباحِ

ستایش خاص خدا است که مالک سلطنت و روان کننده کشتى (وجود) و مسخرکننده بادها و شکافنده سپیده صبح

دَیّانِ الدّینِ رَبِّ الْعَالَمینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ عَلى حِلْمِهِ بَعْدَ عِلمِهِ وَالْحَمْدُ

و حکمفرماى روز جزا و پروردگار جهانیان است ستایش خداى را است که بردباریش پس از دانستن و ستایش

لِلّهِ عَلى عَفْوِهِ بَعْدَ قُدْرَتِهِ وَالْحَمْدُ لِلّهِ عَلى طُولِ اَناتِهِ فى غَضَبِهِ

براى خدا است بر گذشتش با اینکه نیرومند است و ستایش براى خدا است بر زیادى تحمل و بردباریش در عین خشم

وَهُوَ قادِرٌ عَلى ما یُریدُ اَلْحَمْدُ لِلّهِ خالِقِ الْخَلْقِ باسِطِ الرِّزْقِ فاِلقِ

او با اینکه او بر هرچه بخواهد تواناست ستایش خداى را است که آفریننده خلق و گسترنده روزى و شکافنده

اَلاِْصْباحِ ذِى الْجَلالِ وَالاِْکْرامِ وَالْفَضْلِ وَالاِْنْعامِ الَّذى بَعُدَ فَلا

صبح صاحب جلال و بزرگوارى و فضل و نعمت بخشى آنکه دور است پس

یُرى وَقَرُبَ فَشَهِدَ النَّجْوى تَبارَکَ وَتَعالى اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى لَیْسَ لَهُ

دیده نشود و نزدیک است که مطلع از گفتگوهاى سرى است برتر و والا است ستایش خدایى را که نیست براى او

مُنازِ عٌ یُعادِلُهُ وَلا شَبیهٌ یُشاکِلُهُ وَلا ظَهیرٌ یُعاضِدُهُ قَهَرَ بِعِزَّتِهِ

ستیزه جویى که با او برابرى کند و نه شبیهى که هم شکل او باشد و نه پشتیبانى که کمکش کند به عزت خویش

الاْعِزّآءَ وَتَواضَعَ لِعَظَمَتِهِ الْعُظَمآءُ فَبَلَغَ بِقُدْرَتِهِ ما یَشآءُ اَلْحَمْدُ لِلّهِ

چیره دستان را مقهور ساخته و در مقابل عظمتش بزرگان فروتنى کرده پس بوسیله نیرویش بهرجا که خواهد رسیده ستایش خدایى را

الَّذى یُجیبُنى حینَ اُنادیهِ وَیَسْتُرُ عَلَىَّ کُلَّ عُورَهٍ وَاَنَا اَعْصیهِ وَ

که پاسخم دهد هرگاه بخوانمش و بپوشاند بر من هر زشتى را و من نافرمانیش کنم و

یُعَظِّمُ الْنِّعْمَهَ عَلَىَّ فَلاَّ اُجازیهِ فَکَمْ مِنْ مَوْهِبَهٍ هَنیَّئَهٍ قَدْ اَعْطانى

بزرگ گرداند بر من نعمتش را ولى من پاداشش ندهم پس چه بسیار بخششهاى جانبخشى که به من عطا فرمود

وَعَظیمَهٍ مَخُوفَهٍ قَدْ کَفانى وَبَهْجَهٍ مُونِقَهٍ قَدْ اَرانى فَاُثْنى عَلَیْهِ

و چه پیش آمدهاى بزرگ و هولناکى را که از من دور کرد و چه خوشیهاى شگفت انگیزى که به من نمایاند او را

حامِدا وَاَذْکُرُهُ مُسَبِّحاً اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى لا یُهْتَکُ حِجابُهُ وَلا یُغْلَقُ

ستایش کنان ثنا گویم و تسبیح گویان یادش کنم ستایش خاص خدایى است که پرده اش دریده نشود و در خانه اش

بابُهُ وَلا یُرَدُّ سآئِلُهُ وَلا یُخَیَّبُ آمِلُهُ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى یُؤْمِنُ الْخآئِفینَ

بسته نگردد و خواهنده اش رد نشود و آرزومندش نومید نگردد ستایش خاص خدایى است که هراسناکان را امان بخشد

وَیُنَجِّى الصّالِحینَ وَیَرْفَعُ الْمُسْتَضْعَفینَ وَیَضَعُ الْمُسْتَکْبِرینَ وَ

و شایستگان را نجات دهد و ناتوان شمردگان را بلند کند و گردنکشان را زبون کند و

یُهْلِکُ مُلُوکاً وَیَسْتَخْلِفُ آخَرینِ وَالْحَمْدُ لِلّهِ قاِصمِ الجَّبارینَ مُبیرِ

شاهان را نابود کند و به جایشان دسته دیگرى نشاند ستایش خداى را در هم شکننده سرکشان و نابودکننده

الظّالِمینَ مُدْرِکِ الْهارِبینَ نَکالِ الظّالِمینَ صَریخِ الْمُسْتَصْرِخینَ

ستمکاران دریابنده گریختگان کیفردهنده ظالمان فریادرس فریادخواهان

مَوْضِعِ حاجاتِ الطّالِبینَ مُعْتَمَدِ الْمُؤْمِنینَ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى مِنْ

جایگاه حاجتهاى جویندگان تکیه گاه مؤ منان ستایش خدایى را است که

خَشْیَتِهِ تَرْعَدُ السَّمآءُ وَ سُکّانُها وَتَرْجُفُ الاْرْضُ وَعُمّارُها

از ترس او آسمان و ساکنانش غرش کنند و زمین و آباد کنندگانش بر خود بلرزند

وَتَمُوجُ الْبِحارُ وَمَنْ یَسْبَحُ فى غَمَراتِها اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى هَدانا لِهذا

و دریاها و آنانکه در قعر آنها شناورى کنند به جنبش و موج درآید ستایش خاص خدایى است که ما را به این (دین ) هدایت فرمود

وَما کُنّا لِنَهْتَدِىَ لَوْلا اَنْ هَدانَا اللّهُ اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذى یَخْلُقُ وَلَمْ یُخْلَقْ

و اگر او ما را هدایت نکرده بود ما بدان هدایت نمى شدیم ستایش خدایى را است که آفرید و خود آفریده نشده

وَیَرْزُقُ وَلا یُرْزَقُ وَیُطْعِمُ وَلا یُطْعَمُ وَیُمیتُ الاْحیآءَ وَیُحْیِى

روزى دهد و کسى او را روزى ندهد و بخوراند و خود بى نیاز از خوراک است و بمیراند زندگان را و زنده کند

الْمَوْتى وَهُوَ حَىٌّ لا یَمُوتُ بِیَدِهِ الْخَیْرُ وَهُوَ عَلى کُلِّشَىْءٍ قَدیرٌ

مردگان را و او است زنده اى که نمیرد هرچه خیر است به دست او است و او براى هرچیز توانا است

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ عَبْدِکَ وَرَسُولِکَ وَاَمینِکَ وَصَفِیِّکَ

خدایا درود فرست بر محمد بنده ات و پیامبرت و امین بر وحیت و پسندیده ات

وَحَبیبِکَ وَخِیَرَتِکَ مَنْ خَلْقِکَ وَحافِظِ سِرِّکَ وَمُبَلِّغِ رِسالاتِکَ اَفْضَلَ

و حبیبت و برگزیده ات از میان خلق و نگهدار رازت و رساننده پیامهایت برترین درود

وَاَحْسَنَ وَاَجْمَلَ وَاَکْمَلَ وَاَزْکى وَاَنْمى وَاَطْیَبَ وَاَطْهَرَ وَاَسْنى

و بهترین و زیباترین و کاملترین و پاکیزه ترین و پررشدترین و خوشترین و پاکترین و بلندترین

وَاَکْثَرَ ما صَلَّیْتَ وَبارَکْتَ وَتَرَحَّمْتَ وَتَحَنَّنْتَ وَسَلَّمْتَ عَلى اَحَدٍ

و بیشترین درودى که فرستادى و برکتى که دادى و ترحمى که کردى و عطوفتى که ورزیدى و تحیتى که فرستادى بر هر یکى

مِن عِبادِکَ وَاَنْبِیآئِکَ وَرُسُلِکَ وَصِفْوَتِکَ وَاَهْلِ الْکَرامَهِ عَلَیْکَ مِن

از بندگانت و پیمبرانت و رسولانت و برگزیدگانت و گرامیان تو از میان

خَلْقِکَ اَللّهُمَّ وَصَلِّ عَلى عَلی اَمیرِ الْمُؤْمِنینَ وَوَصِىِّ رَسوُلِ رَبِّ

خلقت خدایا و درود فرست بر على امیر مؤ منان و وصى فرستاده پروردگار

الْعالَمینَ عَبْدِکَ وَوَلیِّکَ وَاَخى رَسُولِکَ وَحُجَّتِکَ عَلى خَلْقِکَ

جهانیان بنده تو و ولى تو و برادر پیامبر تو و حجت تو بر خلقت

وَآیَتِکَ الْکُبْرى وَالنَّباءِ الْعَظیمِ وَصَلِّ عَلَى الصِّدّیقَهِ الطّاهِرَهِ فاطِمَهَ

و نشانه بزرگت و نباء عظیم (آن خبر بزرگ ) و درود فرست بر صدیقه طاهره فاطمه (زهرا)

سَیِّدَهِ نِسآءِ الْعالَمینَ وَصَلِّ عَلى سِبْطَىِ الرَّحْمَهِ وَاِمامَىِ الْهُدى

بانوى زنان جهانیان و درود فرست بر دو سبط (پیامبر) رحمت و دو پیشواى هدایت

الْحَسَنِ وَالْحُسَیْنِ سَیِّدَىْ شَبابِ اَهْلِ الْجَّنَهِ وَصَلِّ عَلى اَئِمَّهِ

حسن و حسین دو آقاى جوانان اهل بهشت و درود فرست بر پیشوایان

الْمُسْلِمینَ عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَمُحَمَّدِ بْنِ عَلِی وَجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ

مسلمانان على بن الحسین و محمد بن على و جعفر بن محمد

وَمُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ وَعَلِىِّ بْنِ مُوسى وَمُحَمَّدِ بْنِ عَلِی وَعَلِىِّ بْنِ

و موسى بن جعفر و على بن موسى و محمد بن على و على

مُحَمَّدٍ وَالْحَسَنِ بْنِ عَلِی وَالْخَلَفِ الْهادى الْمَهْدِىِّ حُجَجِکَ عَلى

بن محمد و حسن بن على و یادگار شایسته و راهنمایش حضرت مهدى که اینها حجتهاى تو بر

عِبادِکَ وَاُمَناَّئِکَ فى بِلادِکَ صَلَوهً کَثیرَهً دآئِمَهً اَللّهُمَّ وَصَلِّ عَلى

بندگانت هستند و امینهاى تو در شهرها و بلاد تواند درودى فرست که بسیار و همیشگى باشد خدایا و بالخصوص درود فرست

وَلِىِّ اَمْرِکَ الْقآئِمِ الْمُؤَمَّلِ وَالْعَدْلِ الْمُنْتَظَرِ وَحُفَّهُ بِمَلاَّئِکَتِکَ

برسرپرست دستورت آن امام قائم که مایه امید است وآن عدل ودادى که همه چشم براهش هستند و فراگیر او را به فرشتگان

الْمُقَرَّبینَ وَاَیِّدْهُ بِروُحِ الْقُدُسِ یا رَبَّ الْعالَمینَ اَللّهُمَّ اجْعَلْهُ

مقربت حلقه وار و به روح القدس یاریش کن اى پروردگار جهانیان خدایا (وسائل آمدنش را) آماده کن

الدّاعِىَ اِلى کِتابِکَ وَالْقآئِمَ بِدینِکَ اسْتَخْلِفْهُ فى الاْرْضِ کَمَا

تا او به کتابت دعوت کند و به دین تو قیام کند و او را روى زمین جایگزین گردان چنانچه

اسْتَخْلَفْتَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِ مَکِّنْ لَهُ دینَهُ الَّذِى ارْتَضَیْتَهُ لَهُ اَبْدِلْهُ مِنْ

جایگزین کردى آنانکه پیش از او بودند و آن دینى را که برایش پسندیده اى بدست او پابرجا کن و پس از

بَعْدِ خَوْفِهِ اَمْناً یَعْبُدُکَ لا یُشْرِکُ بِکَ شَیْئاً اَللّهُمَّ اَعِزَّهُ وَاَعْزِزْ بِهِ

ترس و خوفى که داشته آسایش خاطرى به او بده که با کمال خلوص تو را پرستش کند خدایا عزیزش گردان و دیگران را به او عزیز کن

وَانْصُرْهُ وَانْتَصِرْ بِهِ وَانْصُرْهُ نَصْرا عَزیزا وَافْتَحْ لَهُ فَتْحاً یَسیراً

یاریش کن و بوسیله او دیگران را یارى کن و بطور پیروزمندانه اى او را یارى کن و گشایش آسانى

وَاجْعَلْ لَهُ مِنْ لَدُنْکَ سُلْطاناً نَصیراً اَللّهُمَّ اَظْهِرْ بِهِ دینَکَ وَسُنَّهَ

بهره اش کن و قرار ده برایش از نزد خود حکومتى نصرت آور خدایا بدو دین خود و روش

نَبِیِّکَ حَتّى لا یَسْتَخْفِىَ بِشَىْءٍ مِنَالْحَقِّ مَخافَهَ اَحَدٍ مِنَ الْخَلْقِ

پیامبرت را آشکار ساز بطورى که چیزى از امور حقه نماند که ناچار باشد از ترس مردم پنهانش کند

اَللّهُمَّ اِنّا نَرْغَبُ اِلَیْکَ فى دَوْلَهٍ کَریمَهٍ تُعِزُّ بِهَا الاِْسْلامَ وَاَهْلَهُ

خدایا ما با تضرع و زارى به درگاهت از تو خواستاریم دولتى گرامى را که به وسیله آن اسلام و مسلمین

وَتُذِلُّ بِهَا النِّفاقَ وَاَهْلَهُ وَتَجْعَلُنا فیها مِنَالدُّعاهِ اِلى طاعَتِکَ

را عزت بخشى و نفاق و منافقین را منکوب سازى و ما را در آن دولت از زمره خوانندگان مردم بسوى اطاعت تو

وَالْقادَهِ اِلى سَبیلِکَ وَتَرْزُقُنا بِها کَرامَهَ الدُّنْیا وَالاْخِرَهِ اَللّهُمَّ ما

و از برندگان بسوى راه خود قرارمان دهى و بدان وسیله بزرگوارى دنیا و آخرت را نصیب ما گرداندى خدایا آنچه را که

عَرَّفْتَنا مِنَ الْحَقِّ فَحَمِّلْناهُ وَما قَصُرْنا عَنْهُ فَبَلِّغْناهُ اَللّهُمَّ الْمُمْ بِهِ

از حق به ما شناسانده اى تاب تحملش را نیز به ما بده و آنچه را که از رسیدن بدان کوتاه آمدیم تو ما را بدان برسان خدایا بدان حضرت

شَعَثَنا وَاشْعَبْ بِهِ صَدْعَنا وَارْتُقْ بِهِ فَتْقَنا وَکَثِّرْبِهِ قِلَّتَنا وَاَعْزِزْ بِهِ

پراکندگیمان را برطرف کن و گسیختگیمان را دور کن و پریشانى ما را بدو پیوست کن و کمى ما را بدو زیاد کن

ذِلَّتَنا وَاَغْنِ بِهِ عآئِلَنا وَاقْضِ بِهِ عَنْ مَُغْرَمِنا وَاجْبُرْبِهِ فَقْرَنا وَسُدَّ بِهِ

وخوارى ما را بدو عزت بخش و ندارى ما را بدو توانگرى بخش و بدهى ما را بوسیله اش بپرداز و فقر ما را بدو جبران کن

خَلَّتَنا وَیَسِّرْ بِهِ عُسْرَنا وَبَیِّضْ بِهِ وُجُوهَنا وَفُکَّ بِهِ اَسْرَنا وَاَنْجِحْ بِهِ

و شکاف و تفرقه ما را بدو برطرف کن و سختى ما را بدو آسان کن و چهره هاى ما را بدو سفید گردان و گرفتاران ما را بدو آزاد

طَلِبَتَنا وَاَنْجِزْ بِهِ مَواعیدَنا وَاسْتَجِبْ بِهِ دَعْوَتَنا وَاَعْطِنا بِهِ سُؤْلَنا

کن و خواسته هاى ما را بدو روا کن و وعده هاى ما را به او تحقق بخش و دعاى ما را بدو مستجاب کن وخواهشهاى ما را

وَبَلِّغْنا بِهِ مِنَ الدُّنْیا وَالاْخِرَهِ آمالَنا وَاَعْطِنا بِهِ فُوْقَ رَغْبَتِنا یا خَیْرَ

بوسیله او عطا کن و بوسیله او ما را به آرزوهاى دنیا و آخرت برسان و بوسیله او بیش از آنچه ما خواهانیم به ما بده اى بهترین

الْمَسْئُولینَ وَاَوْسَعَ الْمُعْطینَ اِشْفِ بِهِ صُدُورَنا وَاَذْهِبْ بِهِ غَیْظَ

درخواست شدگان و دست بازترین عطاکنندگان سینه هاى ما را با ظهورش شفا بخش و بوسیله او عقده

قُلُوبِنا وَاهْدِنا بِهِ لِمَا اخْتُلِفَ فیهِ مِنَ الْحَقِّ بِاِذْنِکَ اِنَّکَ تَهْدى مَنْ

دلهاى ما را برطرف کن و بدو ما را بدان حقى که مورد اختلاف است به اذن خود راهنمایى کن که براستى تو هرکه

تَشآءُ اِلى صِراطٍ مُسْتَقیمٍ وَانْصُرْنا بِهِ عَلى عَدُوِّکَ وَعَدُوِّنآ اِلهَ

را بخواهى به راه راست هدایت فرمایى و بدست او ما را بر دشمنانت و دشمنان ما نصرت ده اى معبود

الْحَقِّ آمینَ اَللّهُمَّ اِنّا نَشْکوُ اِلَیْکَ فَقْدَ نَبِیِّنا صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَالِهِ

برحق - آمین - خدایا ما به تو شکایت کنیم از نبودن پیامبرمان که درودهاى تو بر او و آلش باد

وَغَیْبَهَ وَلِیِّنا وَکَثْرَهَ عَدُوِّنا وَقِلَّهَ عَدَدِنا وَشِدّهَ الْفِتَنِ بِنا وَتَظاهُرَ

و از غیبت مولایمان و از بسیارى دشمنان و کمى افرادمان و از سختى آشوبها و از کمک دادن اوضاع

الزَّمانِ عَلَیْنا فَصَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَالِهِ وَاَعِنّا عَلى ذلِکَ بِفَتْحٍ مِنْکَ

زمانه به زیان ما پس درود فرست بر محمد و آلش و کمک ده ما را بر این اوضاع به گشایش

تُعَجِّلُهُ وَبِضُرٍّ تَکْشِفُهُ وَنَصْرٍ تُعِزُّهُ وَسُلْطانِ حَقٍّ تُظْهِرُهُ وَرَحْمَهٍ

فورى از طرف خود و برطرف کردن رنج وناراحتى و یارى با عزت و ظاهر ساختن سلطنت حقه و رحمتى

مِنْکَ تَجَلِّلُناها وَعافِیَهٍ مِنْکَ تُلْبِسُناها بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمینَ

از جانب تو که ما را فراگیرد و تندرستى از طرف تو که ما را بپوشاند به رحمتت اى مهربانترین مهربانان

 نظر دهید »

آموزه های معطر در دعای افتتاح

16 خرداد 1395 توسط یازهرا

 

دعای افتتاح در شبهای ماه مبارک رمضان خوانده می شود ودر بردانده چندین بخش است :

بخش اول :ثنای الله

خدایا ! من مدح وثنای ذات پاکت را باحمد تو آغاز می کنم وتو با لطف وکرمت کار درست ونیک را استوار ساخته و استحکام می بخشی و من یقین دارم که تو در جایگاه گذشت ورحمت از همه مهربان تر ودر هنگام کیفر وانتقام از همه سخت گیر تر ودر بزرگی از همه سر آمدی.

خدای من !چه بسیار ابرهای غم واندوه که از آسمان دلم پراکندی و ناراحتی هایی ازمن زودودی و لغزشهایی که برمن بخشیدی ورحمتی که بر من گستراندی وزنجیر بلایی که آن راگسستی .

بخش دوم :درود وسلام برمحمد امن و خاندان پاکش

خدایا !همسنگ برترین ،نیکوترین،زیبا ترین، کامل ترین ،بالنده ترین و والاترین درود وبرکت ورحمت که نسبت به بنده ای و پپامبری کرامت داشته ای  برمحمد (ص) که فرستاده و امانت دار و برگزیده و محبوب تو اختیار شده درود ورحمت فرست.

بخش سوم :دعا در غیبت

خدایا  به وسیله آن امام ما را از پراکندگی به جمعیت برسان . رخنه میان ما را پر کن . نیاز ما را به بی نیازی تغییر ده . نداریمان را جبران کن . خواسته هایمان را برآور .وعده هایمان را عملی ساز.

 نظر دهید »

اینگونه روزه باش !

15 خرداد 1395 توسط یازهرا

 

 

 

سخنان درربار امام جعفرصادق (ع) پیشوا ورئیس مذهب تشیع ، در بازداشتن نفس از معاصی وکنترل اعضاء وجوارح بدن از گناه ومعصیت الله هنگام روزه داری به شدت موثر ومفید است وبه دل می نشیند واگر به دقت بنگریم دگرگون ومتحولمان می سازد:

جراح مداینی می گوید : امام صادق (ع)فرمود:

هرگاه روز کردی درحالی که صائم هستی، پس باید گوش وچشم تواز حرام صائم باشد (زیرا صوم به معنای نگهداشتن وامساک نفس واعضاء وجوارح از مشروبات و هر مبطل دیگر خاصه از دروغ وغیبت وفحاشی وغیره می باشد،ولذا امام می فرماید :)باید جوارح و جمیع اعضای تو (از زبان ودست وپا وقلب و…)از قبیحات و زشتیها پاک باشد ،و از خود دور کنی وبرهانی کارهای بیهوده ولغو، واذیت خدمتگزارانت را ،البته لازم است برتو حلم ووقاروخشوع روزه واقعی ( زیرا روزه دار واقعی آن کسی است که کاملا مراقب ومواظب تمامی شوون زندگیش باشد که کوچکترین نواقص شرعی وعرفی واخلاقی از او مشاهده نگردد)وملزم کن نفست را درحد امکان به سکوت وخاموشی ،مگر از ذکر خدا ( وکلماتی در حدضرورت برای رفع نیازمندی های زندگی)وروز روزه ات،با روز افطارت را یکسان قرار نده ،(یعنی در حال روزه بیشتر به یاد خدا باش ،بلکه برای همیشه خودرا بساز)وبپرهیز در حال روزه از قبله وتمتعات دیگر زنان ومباشرت با آنان واز خنده های قهقهه وبلند بلند بپرهیزید،زیرا خدااز خنده های قهقهه خشم دارد.

 

 ماهنامه راه قرآن،ص8

 1 نظر

می شود سحری در حرم تو باشم آقا ؟

15 خرداد 1395 توسط یازهرا

 نظر دهید »

نگاهی به سیره عملی امام خمینی(ره) در ماه مبارک رمضان

10 خرداد 1395 توسط یازهرا

 

حضرت امام ،توجه ویژه ای نسبت  به ماه رمضان داشته وبدین جهت ،ملاقات های خودشان را در ماه رمضان تعطیل می کردند وبه دعا و تلاوت قرآن و… می پرداختند . وخودشان می گفتند:«خود ماه مبارک رمضان ،کاری است ».1

عبادت وتهجدامام:

 از جمله برنامه های ویژه ی حضرت امام ،در ماه مبارک رمضان،عبادت وتهجد بود .امام ،عبادت راابزار رسیدن به عشق الهی می دانستند. وبه صراحت بیان می کردند که در وادی عشق ،نباید به عبادت به چشم وسیله ای رسیدن به بهشت نگاه کرد.

اکثر آشنایان امام نقل می کنند که از سن جوانی ،نمازشب وتهجد ، جز ءبرنامه هایشان بود .بعضی از نزدیکان ایشان می گفتند که وقتی در ظلمت وتاریکی نیمه ی شب،آهسته وارد اتاق امام می شدم،معاشقه امام را با ایزد احساس می کردم و می دیدم که با خضوع وخشوع خاص،نماز می خواندند وقیام ورکوع وسجود به جامی آوردند که حقا وصف ناپذیر بود.با خود فکر می کردم که شب امام ،حقیقتا،لیله القدر است .2

امام ،توجه خاصی به نوافل داشتند و هرگز ،نوافل را ترک نمی کردند. نقل شده است که امام،در نجف اشرف ،با آن گرمای شدید ،ماه مبارک رمضان را روزه می گرفت  وبا اینکه در سنین پیری بودند وضعف بسیار داشتند،تانمازمغرب وعشا را به همراه نوافل به جای نمی آوردند ،افطار نمی کردند! وشب ها تا صبح،نماز ودعا می خواندند وبعد از نماز صبح،مقداری استراحت می کردند و صبح زود ،برای کارهایشان آماده می شدند.3

در ماه مبارک رمضان ،این شب زنده داری وتهجد ،وضعیت دیگری داشت .یکی از محافظان بیت می گوید :«در یکی از شب های ماه مبارک رمضان،نیمه شب ، برای انجام کاری مجبور شدم از جلوی اتاق امام گذر کنم. حین عبور،متوجه شدم که امام ،زار زار گریه می کند!هق هق گریه ی امام که در فضاپیچیده بود،واقعامرا تحت تاثیر قرار داد که چگونه امام ،در آن موقع شب ،با خدای خویش راز ونیاز می کند .4

 

1. پا به پای آفتاب ،ج1،ص286.

2.امام در سنگر نماز ،ص83.

3. سیمای فرزانگان،ص159.

4.جلوه ای از خورشید،ص90.

 نظر دهید »

دعای اول ماه رمضان

09 خرداد 1395 توسط یازهرا

 

سلام برتو ای ماه بزرگ خدا وای موسم وجد وسرور اولیاء

سلام برتو ای همنشین بزرگوار خوش اوقات

سلام برتو ای یاور ما برعلیه شیطان

سلام برتو ای ماهی که آرزوهای ما را به هدف نزدیک ساختی ……

 

بخشی از دعای روز اول ماه مبارک رمضان از امام جعفر صادق( علیه السلام)

 

 نظر دهید »
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

یا میثم تمار

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع
  • شهدا
    • به یاد شهدای گمنام
    • شهدا رهرو مي خواهند هستي
    • علمدار عشق
    • دل نوشته از خادم شهيد حجت الله رحيمي
  • فاطمیه
    • فاطميه درد فراق علي
  • مهدویت
    • نیمه شعبان
    • عصر جمعه
  • به مناسبت فتح خرمشهر
  • آیه های زندگی
    • ادب شاگردی
    • دو وعده غذا در روز
    • غفلت موجب هم نشینی شیطان
    • شیاطین دشمنان شما را تغذیه فکری می کنند مراقب باشید!
    • بهترین و مطمئن ترین راه را قرآن می نمایاند.
  • حدیث خوبان
    • حسن ظن به خدا
    • عدم تاثیر گفتار مردم در روحیه
    • یکان غالب و دهگان مغلوب
    • یک حرف بس است
  • یک نکته از این معنا
  • وظیفه منتظران
  • عطر بندگی
    • کوتاه وخواندنی از امام خمینی (ره)
    • مرحوم آیت الله بهجت (ره)
    • دل های مومنین آب کُر است
    • ما چقدر طاقت داريم !
    • اسرق الناس چه كسي است ؟!
    • خدا معذرت ميخواهم از ....
    • در هيئتي...
  • مرحوم دولابی
  • دنیا درنگاه قرآن
  • رمضان،ذخیره الهی
    • دعای اول رمضان
    • رمضان آمد،آماده شویم
    • رمضان ،معنای زندگی
    • آموزه های معطر در دعای افتتاح
  • امثال وحکم قرآنی
    • ازتو حرکت از خدا برکت
    • بی گدار به آب نزن
    • به دعای گربه سیاه باران نمی بارد!
  • 'گزیده سخنان رهبری درباره رحلت جانسوز امام خمینی (ره)
  • پیام حضرت آقا
  • محراب دل
  • فرازی از مناجات معتصمین امام سجاد(ع)
  • السلام علیک ....
  • به مناسبت قیام پانزده خرداد
  • آیا جنیان وفرشتگان هم منتظر ظهورند؟
  • یا امام رضا (علیه السلام)
  • السلام عیلک یا ابا عبدالله...
    • ورود به ماه محرم
    • سيره ائمه در ورود به ماه محرم
    • سابقه لباس مشكي در سيره معصومين (ع)
    • ورود امام در كربلا
    • آقا ميشه منم بيام كربلا اربعين
    • اربعيني ها !به گوش باشيد
    • ارزش قطرات اشك در عزاي امام حسين (عليه السلام )
    • رستگاري حضرت عباس در سايه پيروي از ثقلين
    • زيارت امام حسين (ع) زيارت خداست
    • زيارت عاشورا دفع بلا مي كند !
    • سر امام حسين (ع) و قرائت سوره كهف
    • هفت مصيبت شام اززبان امام سجاد (ع)
  • عند چل ساله علامه طباطبایی چه بود؟
  • آداب حضور در ماه رمضان
  • ماه الهی در کلام رهبری
  • دعوت نامه
  • توصیه پیامبر در ماه رمضان
  • نیایش
  • متفرقه
    • خاطرات سفر به قم
  • كاش نامه هاي كه مهر صداقت نداشت هيچ گاه پست نمي شدند.
  • شمر زمانه ا نظر شهيد مطهري
  • كلامي از حضرت فاطمه زهرا(س)
  • عاشورا وانتظار
  • ريشه يابي واقعه عاشورا

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس